Beloftenteams: Degradatie voor Roda JC, Fortuna Sittard verliest van VVV-Venlo en mist promotie

© Getty Images

In divisie 2 is de degradatie van Roda JC een feit. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor de Kerkraadse ploeg de uitwedstrijd tegen kampioen Go Ahead Eagles met 5-4. Alleen bij winst kon Roda JC zich handhaven op de laatste speeldag in divisie 2.

Jos Op ’t Eijnde

Roda JC liet te veel kansen onbenut, maar wist toch nog vier keer te scoren. Zwak verdedigen zorgde voor 2-0 achterstand halverwege, achtereenvolgens Wassim Elasri, Saydou Bangura en Joyce Nsingi verzuimden te scoren voor Roda JC. Na de pauze toonde de ploeg van het trainersduo Danny Volkers en Marco van Hoogdalem veerkracht en boog in tien minuten de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong door doelpunten van Naoufel Mocho, Joyce Nsingi en Saydou Bangura.

Hierna verzuimde Roda JC de voorsprong te vergroten en strafte Go Ahead Eagles tot tweemaal toe persoonlijke fouten af: 4-3. Opnieuw kwam Roda JC terug tot 4-4 in de blessuretijd door Saydou Bangura. In de slotminuut scoorde Go Ahead Eagles 5-4. Door dit verlies degradeert Roda JC samen met Willem II naar divisie 3.

De beloften van VVV, die vorige week al kampioen werden in divisie 3, toonden zich ook de sterkste in de derby tegen Fortuna Sittard. Thuisclub VVV was de gehele wedstrijd de betere ploeg en behaalde een verdiende 4-1 overwinning. Fortuna Sittard kwam op 0-1 voorsprong, door eigendoelpunt van VVV-speler Jur Theunissen, maar nog voor de pauze kwam VVV op een 2-1 voorsprong door doelpunten van Javier Valerio en een benutte strafschop van Melano Thier. Na rust scoorden opnieuw Melano Thier en Mo Odriss 3-1 en 4-1. Door het verlies verspeelde Fortuna Sittard niet alleen de tweede plaats, maar ook de promotie naar divisie 2.

In divisie 4 versloeg nummer drie MVV de amateurs van Spartaan’20 met 5-2. De doelpunten werden gescoord door Ibrahim Samura (drie keer), Lorenzo Noviello en Keone Maho.