Een simpele e-mail naar China opende deuren

© Sabrina Roijen

Bob Mommers (31) en Stan Paulissen (28), beiden uit Maastricht, zijn al jarenlang vrienden. Bob studeerde facility management en Stan interieurbouw. Laatstgenoemde kwam vanwege zijn beroep regelmatig in kantoren waar hij steevast de medewerkers hoorde klagen over het rumoer op de afdeling. Door de opkomst van kantoortuinen is geconcentreerd werken bijna niet meer te doen met (video) bellende en pratende collega’s om je heen. Dat moet anders kunnen dacht Stan en samen met Bob bedacht hij een ondernemersplan.

Redactie Ondernemen in Limburg

Simio Sound Solutions“Het probleem bij bestaande kantoren is dat een verbouwing heel veel geld kost of soms niet eens mogelijk is”, legt Stan Paulissen uit. “Soms zie je wel eens een stilteplek, maar dat zijn vaak vier wanden met een dak erop. Dan heb je nog steeds geluidsoverdracht via de vloer. “We zijn dus op zoek gegaan naar een cabine die geheel omsloten is, dus ook met een vloer”, vult Bob Mommers aan. “Die zoektocht was nog niet zo gemakkelijk. Soms voldeed een cabine niet aan de verwachtingen, andere keren hadden we geen ‘klik’ met de producent.” Uiteindelijk vonden de twee wat ze zochten in China. Maar hoe kom je daarmee in contact? “Heel simpel,”, zegt Bob lachend, “we hebben gewoon een e-mail gestuurd. Tot onze verbazing kregen we heel snel een reactie. De producent zet de producten af in bijna heel de wereld, maar de Benelux ontbrak nog. Het is een bedrijf dat zaken doet met onder meer Volvo en Samsung. Als die in zee willen met twee starters, dan weet je dat er vertrouwen is. Het was het startpunt voor ons bedrijf Simio Sound Solutions.”

Mobiele showroom“Nadat we een producent hadden gevonden, konden we ons gaan buigen over de aanpak”, gaat Stan verder. “In eerste instantie wilden we geen showroom. Je gaat immers niet tegen bedrijven uit Amsterdam, Brussel of Luxemburg zeggen: ‘kom maar even naar Maastricht’. Aan de andere kant wilden we klanten ook niet laten kiezen uit een folder. Zo zijn we op het idee gekomen om met een bus waarin een Simio Booth staat, de klanten te bezoeken. In de bus staat de eenpersoons versie, maar je hebt er ook voor twee, vier of zes personen. Daarnaast kun je zelf een kleur en het interieur kiezen. Alle cabines zijn voorzien van geluidsisolatie, ventilatie, verlichting en stroom.”

Werken in de tuinDe Simio Booth is niet alleen geschikt voor bedrijven. Ook na corona werken nog veel mensen een aantal dagen per week thuis. Door zo’n cabine thuis te plaatsen, kun je ongestoord werken. Geen schreeuwende kinderen meer te horen of partners die gelijktijdig aan het beeldbellen zijn. “Maar ook voor een muzikant is het perfect geschikt om thuis te oefenen zonder andere gezinsleden of de buren te storen”, geeft Bob aan. “Er bestaat zelfs een cabine die je buiten in de tuin kan plaatsen. Geheel waterdicht, met verwarming en airco.” De eerste cabines hebben de twee jonge ondernemers al mogen plaatsen. Ze openen in mei uiteindelijk toch nog een showroom in Bunde en hebben ook akoestische panelen in hun pallet opgenomen. Ook voor de panelen geldt dat ze geschikt zijn voor zowel kantoor als thuis. Geluiddempend en tegelijk decoratief. “En ik plaats alles zelf”, zegt Stan. “Grote voordeel als je interieurbouwer van beroep bent.”