Vijf auto’s gaan in vlammen op bij nachtelijke brand voor Daalhof-flat in Maastricht

Vijf auto’s in vlammen op bij nachtelijke brand in Maastricht.© Track ‘88

Maastricht -

Vijf auto’s die geparkeerd stonden voor de flat aan de Palatijnhof in de Maastrichtse wijk Daalhof zijn in de nacht van maandag op dinsdag verwoest door brand. Flatbewoners tasten in het duister.

onze verslaggevers

De brandweer werd rond één uur in de nacht gealarmeerd en was snel ter plaatse. Desondanks konden brandweerlieden niet voorkomen dat vijf auto’s in vlammen opgingen. Ook auto’s en een motor die in de buurt geparkeerd stonden, liepen schade op.

Een flatbewoonster die in haar slaap werd opgeschrikt en uitkijkt op de parkeerplaats, zegt dinsdagmiddag dat zij eerst aan vuurwerk dacht: „Toen ik naar buiten keek, zag ik de brandweer al. Je rook het brandende rubber tot in de flat. Vanochtend zijn de auto’s meteen weggehaald. ”

Motor

Alleen een beschadigde motor en een auto met brandschade staan er nog. De plek van de uitgebrande auto’s is nog met een politielint afgezet. Een politiewoordvoerster zegt dat de zaak nog wordt onderzocht en dat de politie op zoek is naar getuigen die rond één uur ’s nachts in de buurt zijn geweest.

Begin dit jaar werd Maastricht geteisterd door autobranden. In januari en februari bleek er in negen en mogelijk tien gevallen sprake van brandstichting volgens de politie. De politie onderzocht toen een mogelijk verband tussen de brandstichtingen. Het lopende onderzoek staat daar los van, zegt de woordvoerster. „Tenzij er gaandeweg aanwijzingen voor een mogelijk verband komen.”

Lees ook: Politie onderzoekt verband tussen autobranden in Maastricht

Goud

Bewoners tasten in het duister naar de reden van de branden, ook omdat zij in de nachtelijke uren geen last hebben van rondhangende personen. De flatbewoonster die de brandweer in actie zag wijst op de mogelijke schade voor gedupeerden: „Als een auto op papier niet veel meer waard is, krijg je meestal weinig terug van de verzekering. Mijn oude auto is me goud waard.”