Roda legt met Rodney Kongolo eerste versterking voor komend seizoen vast

Rodney Kongolo.© Roda JC

Kerkrade -

Met Rodney Kongolo heeft Roda JC de eerste versterking voor volgend seizoen vastgelegd. De middenvelder ondertekent in Kerkrade een contract tot medio 2025.

Maikel Suilen

De 25-jarige Kongolo zat sinds januari zonder club. Hij liet in de winterstop zijn contract bij het Italiaanse Cosenza, uitkomend in de serie B, ontbinden. Eerder stond hij vier seizoenen onder contract bij SC Heerenveen, waarvoor hij 76 duels in de eredivisie speelde.

De Rotterdammer speelde tot 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Manchester City. Tot een doorbraak bij de Engelse topclub kwam het niet. Kongolo werd verhuurd aan Doncaster Rovers, dat uitkomt in de League One, het derde niveau. Daarna volgde een terugkeer naar Nederland, naar Heerenveen.

Lees ook: Roda JC zal met een goed verhaal moeten komen; de club zoekt betaalbare spelers, leidersfiguren én doelpunten

Wederopbouw

Kongolo is de eerste versterking onder het nieuwe bewind met manager voetbalzaken Robbie Servais en hoofdtrainer Bas Sibum. „Hiermee willen we daadkracht tonen in de wederopbouw van de club richting het nieuwe seizoen. Met Rodney voegen we body en loopvermogen toe aan onze selectie”, aldus Servais.

Sibum leerde Kongolo kennen toen de middenvelder stage liep bij FC Emmen, waar Sibum tot juli werkzaam is als assistent-trainer. „Hij heeft aangetoond over de juiste mentaliteit te beschikken. Ik ben dan ook heel blij dat we hem aan onze selectie voor komend seizoen kunnen toevoegen.‘

In de zomer zal de Roda-selectie een behoorlijke renovatie ondergaan, na het teleurstellend verlopen seizoen dat vrijdag werd afgesloten op de vijftiende plek.