Ruben van Bommel verkozen tot beste talent van de eerste divisie

© Ermindo Armino

Veghel -

Ruben van Bommel is verkozen tot beste talent van de eerste divisie. De buitenspeler van MVV kreeg tijdens het kampioensdiner van de eerste divisie het bijbehorende gouden schild uitgereikt door bondscoach Ronald Koeman.

Emil Visser

Tijdens zijn korte speecht bedankte hij zijn familie en zijn teamgenoten. Hij had nog een speciaal woord van dank voor teamgenoot Koen Kostons. „Hij heeft mij vaak in stelling gebracht.” Ook dankte hij Hans Kraaij jr. „Hij hemelt mij altijd op tijdens de uitzendingen van Voetbal op Vrijdag.”

Bondscoach

De bondscoach had nog mooie woorden over voor Van Bommel. „Een buitenspeler met 15 goals en 5 assists, dat is ontzettend knap. Ga zo door. We lopen in Nederland niet over van het talent aanvallend gezien, ook niet bij Oranje.”

Lees ook: Er is nog hoop maar dan moet MVV in De Geusselt wel uit een ander vaatje tappen

Andere MVV’ers

Twee andere MVV’ers waren in de race om een gouden schild mee naar huis te nemen. Maurice Verberne werd echter niet verkozen tot beste trainer van de eerste divisie. Die eer ging naar Dick Schreuder van PEC Zwolle. Ook keeper Romain Matthys greep naast de prijs. Michael Brouwer van Heracles pakte die award.