Venlose vriendin Justin Kluivert thuis in Valencia beroofd: overvallers nemen dure horloges en sieraden mee

Justin Kluivert.© ANP/HH

Valencia -

De vriendin van voetballer Justin Kluivert is woensdagavond lichtgewond geraakt bij een overval in hun woning in Valencia. Ook een andere vrouw die in het huis was, liep lichte verwondingen op, meldt de Spaanse politie.

Redactie

De drie overvallers hebben volgens lokale media voor 150.000 euro aan sieraden, horloges en geld meegenomen. Kluivert was zelf niet thuis omdat hij zich met de selectie van Valencia voorbereidde op de uitwedstrijd van donderdag tegen Real Mallorca.

Volgens de Valenciaanse krant Plaza Deportiva drongen drie mannen met capuchons de woning binnen. De overvallers sloegen en bedreigden vervolgens de uit Venlo afkomstige vriendin van Kluivert.

Het lijkt plausibel dat de overvallers goed op de hoogte waren van de gewoontes van het koppel gedurende uitwedstrijden. De vriendin van Kluivert kwam namelijk net terug van het uitlaten van de hond, toen de overval plaatsvond. Naar verluidt waren de overvallers binnen twee minuten alweer weg.

Ondanks het voorval blijft Kluivert op het Spaanse eiland en behoort hij tot de selectie van Valencia voor de wedstrijd van donderdagavond tegen Real Mallorca. De oud-Ajacied is de laatste weken vaak de uitblinker bij de ploeg die nog altijd niet zeker is van lijfsbehoud in La Liga.

Nino Wilkes, de broer van Kluivert, reageert namens de familie: „Het klopt dat er woensdagavond een incident heeft plaatsgevonden in het huis van Justin en zijn vriendin in Valencia. Op dit moment is het onderzoek aan de politie en doen we verder geen mededelingen. We vragen u om onze privacy te respecteren.”