Beste ondernemer, help jij ook mee? Zamel fietsen in voor kinderen!

Een meisje met fietshelm vrolijk op haar fiets. Je gunt elk kind toch dit plezier op de pedalen?

Een groeiend aantal kinderen groeit op in armoede, ook in Zuid-Limburg. Voor veel kinderen is het hebben van een eigen fiets hierdoor geen vanzelfsprekendheid, terwijl het voor kinderen een manier is om mee te kunnen doen en erbij te horen. De vraag naar kinderfietsen wordt dan ook steeds groter bij Stichting Leergeld. Zij helpen gezinnen met geldzorgen in Nederland. Stichting Leergeld, de ANWB en Zuid-Limburg Bereikbaar slaan nu de handen ineen om zoveel mogelijk gebruikte fietsen in te zamelen.

Aangeboden door Zuid-Limburg Bereikbaar

Hoe kan jij, als werkgever, helpen?In de maand juni organiseren wij fiets-inzamelingsacties in Zuid Limburg. Jouw organisatie kan helpen door het doneren van gebruikte (kinder)fietsen onder je medewerkers te stimuleren. Kies een campagneweek in juni, geef bekendheid aan de inzamelingsactie en regel een inleverlocatie bij jouw bedrijf, zoals bijvoorbeeld de fietsenstalling of een plek buiten. Wij verzorgen de rest.

Kleine moeite groot gebaarDoe mee en wij zorgen dat jullie vooraf worden voorzien van een toolkit met:• Tekst voor intranet/nieuwsbrief om collega’s te informeren;• Actieposters (digitaal en geprint);• Achtergrondinformatie over het ANWB Kinderfietsenplan, Stichting Leergeld, Zuid Limburg Bereikbaar (flyers, teksten, website);• Materiaal zoals een poster (Doneer hier je fiets) voor bij de inleverplek bij jouw bedrijf.

Daarnaast worden de ingezamelde fietsen bij jullie opgehaald.Doe mee met jouw bedrijf en meld je aan via de link!