Max Verstappen snelste op eerste dag in Monaco

© Getty Images

Monaco -

Max Verstappen is in Monaco goed begonnen aan het weekend. De Limburger sloot de eerste dag af met een snelste tijd van 1:12.462. Daarmee was hij slechts een fractie sneller dan de Ferrari’s.

Jack Martens

Thuisrijder Charles Leclerc moest minder dan een tiende toegeven op de rondetijd van Verstappen. Teamgenoot Carlos Sainz werd derde met een tiende achterstand. Voor de Spanjaard zat misschien nog meer in het vat, maar met nog een klein kwartier te gaan belandde hij in de vangrail. Zo kwam er vroegtijdig een einde aan zijn sessie.

Fernando Alonso moest genoegen nemen met de vierde plaats met achter zich Lando Norris die verrassend goed rond ging. Lewis Hamilton die dit weekend samen met zijn teamgenoot de beschikking heeft over een hevig vernieuwde Mercedes kwam niet verder dan de zesde plaats.

Verstappen klaagde in de eerste vrije training nog steen en been over zijn bolide, maar de problemen leken in de laatste sessie van de dag allemaal verholpen. De Limburger kon goede rondetijden rijden en ook in de longruns zag het er goed uit. Teamgenoot Sergio Pérez had duidelijk zijn dag niet. Hij was een halve seconde langzamer dan Verstappen en moest genoegen nemen met plek zeven.

Lees ook: Max Verstappen worstelt flink tijdens eerste training in Monaco