Samen met De Limburger ga jij vier maanden op onderzoek. Volg onze verslaggevers 24/7 op www.delimburger.nl/watbeweegtlimburg.
Per thema posten zij vier weken lang dagelijks spraakmakende feiten, meningen en emoties. Over wat Limburg beweegt: kinderarmoede, vertrouwen in de politiek, eenzaamheid en allochtonen in Limburg. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vindt. Want dit is een project over en mét Limburgers.

Judith Janssen

Thema 1: kinderarmoede

Hoe is het om op te groeien in armoede? Dat ga ik de komende vier weken uitzoeken. Daarvoor heb ik uw hulp nodig. Help mij met dit onderzoek. Praat met me en voorzie mij van informatie over dit onderwerp. Want duizend mensen weten nu eenmaal meer dan een verslaggever.

Hans Goossen

Thema 2: vertrouwen in de politiek

Hoe is het gesteld met het vertrouwen in de politiek? Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart doet verslaggever Hans Goossen onderzoek naar de situatie in Limburg. Daarvoor heeft hij jóuw hulp nodig. Praat mee en voorzie hem van informatie: hans.goossen@delimburger.nl

Sjors van Beek

Thema 4: Allochtonen in Limburg

Een maand lang zetten we de schijnwerper op multicultureel Limburg. We willen vooral ook spreken mét mensen van allerlei achtergrond, niet alleen maar óver. Hoe is het om in deze provincie allochtoon te zijn? Zet ons op het spoor van interessante zegslieden van elke denkbare etnische herkomst.
Reageer: sjors.vanbeek@delimburger.nl

Serge Sekhuis

Thema 3: eenzaamheid

Na de projecten over kinderarmoede en het vertrouwen in de lokale politiek gaan we nu aan de slag met eenzaamheid. We: niet alleen ik, maar ook de lezer. Praat mee en zoek mee naar antwoord op de vragen hoe eenzaam de Limburger is en wat eenzaamheid doet met een mens. Reageer: serge.sekhuis@delimburger.nl

Reageren?

Stuur je bericht naar
06-11108022

Stuur je e-mail naar judith.janssen@delimburger.nl

Volg Wat Beweegt Limburg op Instagram.

Wat beweegt Limburg? - Wat is kinderarmoede?

Wist je dat voor een gezin met twee kinderen de armoedegrens ligt op 1830 euro? De komende vier weken gaan we nog veel meer onderzoeken over het thema armoede tijdens ons project #watbeweegtlimburg. Lees meer: http://bit.ly/2CZ6GKs

Geplaatst door De Limburger op woensdag 10 januari 2018

Reageren?

Stuur je bericht naar
06-11108022

Stuur je e-mail naar hans.goossen@delimburger.nl

Volg Wat Beweegt Limburg op Instagram.

Zitten kiezer en gekozene wel op één lijn?

Geplaatst door De Limburger op maandag 19 februari 2018

Reageren?

Stuur je bericht naar
06-11108022

Stuur je e-mail naar serge.sekhuis@delimburger.nl

Volg Wat Beweegt Limburg op Instagram.

Ook onder ouderen is het nog een taboe

Geplaatst door De Limburger op maandag 26 maart 2018

Reageren?

Stuur je bericht naar
06-11108022

Stuur je e-mail naar sjors.vanbeek@delimburger.nl

Volg Wat Beweegt Limburg op Instagram.

Gezocht: allochtonen in Limburg die met ons willen praten over integratieproblematiek. Ben of ken jij iemand? Reageer onder dit bericht.

Geplaatst door De Limburger op maandag 7 mei 2018